První let

První let

Anotace: Věnováno sestřenici, pořád si připadá moc dospělá...

Jsi jako pěnkava
při prvním letu.
Duši ti protkává
nit z krásných květů.

Jsi jako drozd
při prvním letu.
Že radost máš,
sděluješ světu.

Jsi jako špaček
při prvním letu,
leč jeden háček
přeci jen je tu.

Snadno hlas ptačí
sonáty hvízdá,
však hlas nestačí
k odletu z hnízda.

Hvízdej si, prozpěvuj
zvonivý menuet,
leč neuspěchej svůj
život, svůj první let.

Tvé srdce asi
po tajích touží.
Ale slabá jsi,
vždyť skončíš v louži!

Počkej, až dospěješ,
vykveteš v sílu.
A pak si leť, kam chceš,
třeba až k Nilu...

Teď jsi však ptáče,
času máš dost.
Nech toho pláče,
hledej radost.

V nejedné chvíli
v životě poznáš chlad.
Tak proč čas milý
chtěla bys uspěchat?

Dětství ti zmizí,
až přijde první let.
Pak těžší, cizí
bude se ti zdát svět.

Dětství je krásné,
však je jen host.
Odejde, zhasne...

...času máš dost.
Autor Zelená okurka, 04.04.2009
Přečteno 219x
Tipy 8
Poslední tipující: Terulienka, Paulín, Jitinka, Kubino 2, labuť, Květka Š.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná,všetky tvoje básničky sú úžasne zveršované,trochu bájkoidné,ale podarené

15.04.2009 15:19:00 | Terulienka

Krásná a poučná jedničková.
ST

04.04.2009 20:48:00 | Paulín

Krásné přirovnání a pěkný výčet z ptačí říše, výborný text

04.04.2009 17:48:00 | Kubino 2

Jako všechny tvé ostatní i tato básnička je přímo jedničková.Jsi holka,aspoň pro mně takový zázrak na Literu.

04.04.2009 15:44:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí