Jaro jako zákon

Jaro jako zákon

Anotace: To bylo dneska ale hezky co?

Tak slunce cukrovalo Zemi jako buchtu
cukr zlatý pro bohatce zloděje i hadrníky
a jaro na padácích létalo si v luftu
a jako ochutnávka dopadalo na jazyky
a to teplo mě tak báječně vískalo v kudrlinách
a hlídalo mě jak stádo ovčácký pes
prach z cesty mi šplhal po botách
a písně ptáků letěly do nebes
z těch trylků co nabízely koruny stromů
jako prodavači drahých klenotů
jsem si pak vzal několik šlágrů domů
a vychutnal si je jako třešničku na dortu
mé oči pak ještě prosily o bloumání
a tak z balkonu pustil jsem je na špacír
a den pohasínal jak táborák za svítání
a víly za rybníkem hladily struny lyr
a vešel večer jako příjemný soused od vedle
a zvědavě nahlížel okny do baráčků
a já psal své verše tak nějak posedle
abych vše zachytil jako vlas na natáčku
a občas jsem pohledem obejmul Mléčnou dráhu
a pak přišla noc stará sousedová
která z hadrem a kýblem postává u výtahu
a já snil o tom že zítra bude krásně znova
Autor tristan, 04.04.2009
Přečteno 332x
Tipy 7
Poslední tipující: Tacca, Vodoměrka, kikis, Nergal, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jestli jsem ti ho neposlala, tak mi to napiš do komentářů nebo další vzkaz jo? :) přeju hezký večer

05.04.2009 22:59:00 | Vodoměrka

jo, mne se taky dost líbí, jak píšeš, jen škoda, že trochu neodděluješ na řádky... ale vážně je to super...a snad jsem ti odeslala tamten vzkaz teda, já tomu fakt nerozumim :)

05.04.2009 22:58:00 | Vodoměrka

ja bych si pohral s formou jinak dobra...

04.04.2009 22:44:00 | Nergal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí