Otvor nielen oči, ale aj dušu...

Otvor nielen oči, ale aj dušu...

Anotace: ...a verím, že neoľutuješ...

Otvor oči
pozeraj sa...

Otvor dušu
a vnímaj...

Vidíš
malý kúsok
blankytného neba
medzi mrakmi
plnými dažďa?

drobné kvietky
rôznych farieb
v zajatí suchej
trávy a špiny?

žiarivý úsmev
v očiach blízkeho
ktorý možno o chvíľu
zmení sa v plač?

hrejivý okamih
malého víťazstva
v dlhom reťazci
životných prehier?

Cítiš
vôňu kvetov
budúcich čerešní
na strome zjazvenom
úderom blesku?

vnútornú silu
ktorú ti dá priateľ
aj keby bol posledným
na tomto svete?

Nie?

Naozaj?

Potom viacej otvor oči
a vnímaj tú krásu...

Lebo práve tieto maličkosti
ti dajú silu prežiť všetko ťažké
čo na ceste životom
možno ešte len stretneš...
Autor Lorraine, 06.04.2009
Přečteno 286x
Tipy 39
Poslední tipující: Lea Aura, el viento, shakespeares, Lota, WAYWARD, a_tao, Monsignore, fab four, jedam, labuť, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc krásné čtení...ST...

24.04.2009 07:07:00 | el viento

st

12.04.2009 22:36:00 | WAYWARD

Krásný závě. :o)

06.04.2009 15:30:00 | labuť

Líbí se mi obsah, pro mě k zamyšlení.

06.04.2009 15:14:00 | NikitaNikaT.

otvorené okamihy...

06.04.2009 09:26:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí