Kapsa

Kapsa

Anotace: Teď fakt nevím, co napsat (myslím sem, básně mne napadají stále).

Mám jednu kapsu děravou,
druhá je prázdná též.
A modré nebe nad hlavou
je mého domu věž.

Prázdnota zdobí kapsu mou,
druhá je vysypaná.
A řeka je mi koupelnou,
řeka, to je má vana.

V jedné kapse je samá tma
a v druhé...prostě díra.
Je ale jedna kapsa má,
v které se neumírá.

V té kapse roste láska,
ale i jiné lidské city.
A když někde šev praská,
spraví to rychle jehla s nití.

Však nemám stále klid,
nosím přece předrahé jmění!
Ne, chci tu kapsu prázdnou mít.
Vždyť v těch druhých také nic není.

Chci rozsít lásku, štěstí, smích
po chladných lidech, po polích.
Chci nosit srdce na dlaních,
chci prázno mít v třech kapsách svých.
Autor Zelená okurka, 09.04.2009
Přečteno 272x
Tipy 19
Poslední tipující: Bamap, Terulienka, Holis, WAYWARD, Paulín, Kapka, labuť, destovecka, Květka Š., Kubino 2, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úžasná,ale na niečo si zabudla,ešte máš jednu kapsu,plnú krásnych veršov a básní.

15.04.2009 15:27:00 | Terulienka

*ST! za rozdávání krásy tvých hřejivých slůvek...

09.04.2009 12:33:00 | Kapka

Mňamkové počtení ve sluníčkovém dni...:o))

09.04.2009 10:34:00 | labuť

Též se přidávám

09.04.2009 09:54:00 | Kubino 2

Smekám... Nádherná.

09.04.2009 08:52:00 | Mademoiselle Drea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí