svoboda

svoboda

Anotace: taková má malá definice svobody...

každej z nás sní o svobodě ale co svoboda je
možnost která příjde a hned na to roztaje
je to volba mezi chtíčem rozumem a srdcem
cestou kterou odjakživa volit nechcem
krok do neznáma co se však udělá sám
někdo zvolí peklo jiný zas ledovou pláň
svoboda je téma co se v myslích často omívá
uskutečnění jež tak časté nebýbá
neustálé hledání hloubky v mělkých vodách
co pro někoho smysl nemá pro tebe má
rozdávajíci co ti karty zamíchá
štěstí co ti k rozloučení leckdy zamává
je jako jako kapky deště vychýlený větrem
život co přichází s poloprázným vědrem
nemusíš mi dát za pravdu může být i prázdná
bezobsažná a nebo právě ta tvá
existuje spousta definic ty znáš svou
ale s růžovými brýlemi pravdou nebudou
když dáš slovům duši k duši proniknou
myslíš si že je máš v hrsti v hrsti zaniknou
jedním z jejích aspektů je každopádně naivita
důvěřivost před zraky světa neukrytá
hrdost na to kvůli čemu viš že jsi
co jsi všechno dokázal co ti dává smysl být
láska kvůli které obětuješ duši
nezaměnitelný pocit symfonie srdcí
trpělivost v čekání na nesplněný sen
kdy doufáš že snad v ten osudný den
mysl díky které je vymykáš
schopnost vědět bez výčitek proč si vrátka zavíráš
risk kterým získáš nebo ztratíš vše
svoboda je důvodem proč být jen tak tiše
Autor tichoslapek, 09.04.2009
Přečteno 282x
Tipy 3
Poslední tipující: Terčisko, Kristine Clary-Aldringen, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

můj učitel vždy říká, že nejdůležitější je začátek a konec (začátek, abys zaujal, a konec, abys zanechal dobrý dojem), to mezi si nikdo nepamatuje. musím však říci, že u tebe se mi vždy nejvíce líbí ta střední část.

09.04.2009 23:24:00 | Kristine Clary-Aldringen

Pořáná definice :-) nějaké pravdy jsem tam našla.

09.04.2009 12:14:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí