Jaro

Jaro

Anotace: No, to počasí u nás vypadá spíš na léto, ale oficielně je jaro...

Jaro je, věru, krásné.
Jaro je mocná kouzelnice.
A člověk mnohdy žasne,
jak tahá kouzla ze suknice.

Neváží nic, a přesto mnoho.
A chodidla má krásně chladná.
A věřte mi, že to má z toho,
jak chodí travou - obuv žádná.

Je vždycky plno energie,
již předává do okolí.
Na jaře všechno rádo žije,
nikoho žití nebolí.

Je písní bez slov, beze slok,
proto ji nikdo nezazpívá.
Jen jaro. Začíná s ní rok,
což pozná každý, kdo se dívá.

Na harfu z proutků zelených
brnká tu jarní serenádu.
Je dítě léta, samý smích.
Leč přeci jen má jednu vadu.

Na chvilinku se nezastaví,
je jako pravý jarní vánek.
Skončí čas jarní, hravě hravý...
... za chvíli přijde zimní spánek.
Autor Zelená okurka, 10.04.2009
Přečteno 243x
Tipy 10
Poslední tipující: Holis, Terulienka, Jenda P., Paulín, nejsembásník, Květka Š., WAYWARD, labuť, destovecka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásne,jar vdychuje silu,ale nepostojí chvíľu,
stratí moc,čarovnú vílu,a začne leto :)

15.04.2009 15:33:00 | Terulienka

Jaro se někam vytratilo,
před chvílí zima, všude bílo
a najednou je tady léto,
nerozumím už době této...

10.04.2009 21:30:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí