Cíl je cesta

Cíl je cesta

Anotace: Hloupá říkanka s chytrostí, která to kazí.

Ticho klesne nebo stoupne
to už život nezmění.
Po nebi jde žluté house
a po vodě lešení.
Možná oba dostanou se
tam, kde nic není.
To je domov pro morouse.
To je cíl pro neosvícené.
To je cíl, jejž nahrazujeme
za cestu. To je cíl, po kterém jdeme,
po kterém se procházíme bez trestu.
To je náš úlovek azbestu.
Ach, neplačte tak, jako já
a pusťte mé ruce,
cíl se svážil prudce
a já padám.
Autor ludmil, 11.04.2009
Přečteno 269x
Tipy 4
Poslední tipující: Koskenkorva, Sýkorka07, just me
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí