Žalozpěv

Žalozpěv

Anotace: Originál: http://www.mvj.cz/2009/poezie/lide/zalozpev/

Sbírka: Jungovi světlé přežitky

Dětský pláč
osudová jezírka
slz z náhod
nečekaných okamžiků
které uměly jen pustošit
krajinu nevinnosti
jejich úsměvů.

Poslední dětských smích
a slova z refrénu
zpívaného osmutněle
o oktávu níž
když rozhodoval čas
s náhodou
ne o nás, leč o nich
přec bez nás.

Zbyly jen vzpomínky
naivní sny o přeživších
duších ve hvězdách
a pocitech
v našich nejhlubších nitrech
neprůzračných, kalných
s pohledy vzhůru k nebesům
přikováni tíhou zármutku
v chodidlech.
Autor M.V.Jung., 12.04.2009
Přečteno 306x
Tipy 14
Poslední tipující: gallatea, Anjesis, ilona, Danger, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Sunny, Nút, Pišák
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

S básně cítím smutek,proměnu a obavu.
Pro mne krásně smutná.

14.10.2010 21:00:00 | Danger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí