Lípy

Lípy

Kvetou lípy lipným květem
obloha je nějak tmavě modravá
víc než městský nebe bývá..
drmolí roztančené hvězdy
do ucha vojáčkovi.

/tak smutníš, smutním, smutníme/

Ó, přibliž se Slunci, Ikare
a zemři
prázdné
zůstaly tvé dlaně

-nemožno bez úkrytů

/tak smutním, smutníš, smutníme/

vojáčku,
sněží květy.
Počítej vteřiny
jak dlouho zbývá
k ošlapaným hradbám tvého bytu.

-nastala noc
nářek třetí.

Tak blízko, tak vzdálená!
stoupajíc do schodů
skláníš hlavu
mezitímco dech se bezděky zrychluje
doleva, doprava, do boku, zpět.

Lípy dnes už dokvetly..

/a smutníš, smutním, smutníme.../
Autor fialová, 17.04.2009
Přečteno 368x
Tipy 19
Poslední tipující: fuu, susana načeva, padající do neznáma, Radek.oslov.Šafárik, kikis, Holis, Vlk v rouše, Bíša, ziriant, NikitaNikaT., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Och velký Ikare-úcta tobě i autorce literu:-)Tleskám,utírám slzy dojetí:-)

22.12.2009 23:30:00 | susana načeva

malá pocta,velkému stromu

10.05.2009 18:00:00 | Radek.oslov.Šafárik

Pěkné na počtení, zajímavý obsah.

17.04.2009 20:30:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí