Smrtící vejce

Smrtící vejce

Anotace: Salvádor Dalí + Ivan Diviš + T. S. Eliot + Charles Baudelaire + Kávový poutník + Vítězslav Nezval + Jiří Orten = Smrtící vejce.

Uprostřed pouště na koni smrtící vejce.
Kam jede to vejce? Kam bije koně do slabin? Kde to je?
Ano, vejce práská bičem nad hlavou, nad kloboukem.
Ano, kůň je černý, hýká mlčky. Kulí očoměchy.
Tlusté, kluzké vejce, fosforeskujícími, kyselinovými červíky
polepeno, ozdobeno velikonočně. Štíhlé, šedé a vychrtlé.
Smrtící vejce. Vejce tyran. Vejce, vytlačující svůj žloutek
v postoji, za nějž by se klisna styděla. Ó, rozlehlá poušť prázdnoty,
ta to všechno sklidí, zakryje to svými kaktusy. A až přijde surrealista
uchopí to vejce a stiskne ho silně ve své vyschlé dlani, dlani kropenaté
žíhanou strukturou rudých a fialových skrn na sítnici, když dlouho čtete.
S oblohy spadne to smrtící vajíčko a rozklepne se, bílek vystříkne a kůň
se vzepne na zadních a z huby mu poteče pěna.
Autor ludmil, 17.04.2009
Přečteno 256x
Tipy 6
Poslední tipující: Koskenkorva, Monthy Tamah, Kávový Poutník
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jak tak prolézám archívy tak tohle mne dostalo...vskutku, ten Dálí je v tom cítit.Pěkně praštěná surrealistická koláž...

06.11.2009 12:51:00 | Monthy Tamah

Tak to je konec :-D

20.04.2009 00:36:00 | Kávový Poutník

Ať se snažím jak chci, já tam toho Ortena pořád nemůžu najít...:(

17.04.2009 21:42:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí