Iluze

Iluze

Na nebi už zase hvězdy si tančí,
na soukromé oslavě záře.
Slzy mizí v páře při chladném
večeru a v kapky zmrzlé ranní rosy
se promění..
Kdo tu krásu ocení?
Měsíc v úplňku marně snaží se
svítit pod nohy slepým
poutníkům noci
Bloudíc životem bez pomoci,
a bez mapy cíle
Slepecký průvod cvrčků
spouští ukolébavku
Ležím v houštinách přikryta
tmou, čtu v nebi osudy...
Zalévám přírodní krásy
z pravdy ztrácí se nebe
Ještě ne, prosím...
Chci v něm vidět Tebe a Tvůj
osud, který neznám dosud
Spustil se déšť, večerní sprcha
voňavých maličkostí
žalu i štěstí
a blesk!
Co dává mi pěstí...
Kulisy voňavých divadelních
atrap ztrácí se v provazech
A s tmou
mizí pravda
Kterou nikdo nechce znát
Přitom stačí nad hlavu se
nedívat
To pak...
Nespatříš vymetené nebe,
hřející slunce, mraky,
ptáky a sám sebe!
Není to škoda?
Splívám v louce s přírodním
zátiším...
Nikam nejdu, zde cvrčky
nechám skladby hrát
A píseň s omamným textem
budu si přát...

...


Jsem nebem, jsem mrakem, jsem životním vrakem?
Tančím a lítám, nad vším kolem se skýtám...

Procitám...

Diagnóza - Lysohlávky

(...teď nechci pravdu)
Autor padající do neznáma, 17.04.2009
Přečteno 320x
Tipy 17
Poslední tipující: Holis, labuť, enigman, Lenullinka, Vlk v rouše, Stoneman, strašidýlko-střapatý, Němý_Vypravěč, NikitaNikaT., Házté, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zaujalo me to...krasen si to napsala

18.04.2009 09:27:00 | strašidýlko-střapatý

Petbab : vidím, krása...

17.04.2009 22:11:00 | padající do neznáma

Dílko je působivé a poutavé, obsah svým způsobem bolavý, závěr... snad i očekávaný.

17.04.2009 22:11:00 | NikitaNikaT.

píšu o básni prstem do vzduchu.. vidíš?

17.04.2009 22:06:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí