Tajemství

Tajemství

Anotace: Není tajemství, jako tajemství.

Jaké je tajemství květů?
Stejné, jako tajemství světů?
Ne, světy nejsou stejné,
hledat nějaký stejný svět je marné.
Někdo má svět iluzí,
někdo má svět snů,
někdo má svět věčných románů,
někdo má svět přenádherných dnů.
Šťastní to lidé,
co nejsou poblouznění sněním,
ale co jsou přímo centrem dění.
Ale přec se v samotě jakési kouzlo skrývá,
člověk se více okolo sebe dívá,
mnohem víc věcí v tomto světě vnímá,
i přesto, že jiné pouze vídá.
Jak přenádherný je to pocit
když někdo má smysl pro cit,
pro cit v denním dění,
pro cit v cizím snění,
pro cit trápení jiných.
Vždyť tito lidé rozumí lidskému nitru,
i přesto, že jdou někdy proti větru.
Tichost sama o sobě
není zlá vlastnost,
ale díky ní se v Tobě
objevuje v mysli jasnost.
Autor januve, 20.04.2009
Přečteno 225x
Tipy 4
Poslední tipující: NikitaNikaT., enigman, WAYWARD
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí