Na cestách

Na cestách

Anotace: O cestách - k sobě, k druhým, k životu, k smrti, domů...

Marně s čela stíráš prach;
ženská, věčně na cestách.
To ti stačí - být poutníkem v dívčím rouše.
To ti stačí - spočinout v cíli.
Už jsi starší - víš, pes který neštěká, kouše.
Už jsi starší a víš, jak málo jsme snili...

Až mi odpustíš mé hříchy,
budu pokorný a tichý
možná dlouho
v koutě stát.
V šedém rouchu starých myší
čekám, žízeň neutiším...
To mi křídla rostla touhou
pouta rvát.

Marně s čela stírá pot,
tvůj věrný lodivod...
Vím, tobě stačí být poutníkem v dívčím rouše.
Tobě stačí spočinout v cíli.
Už jsem starší - vím, pes který neštěká, kouše.
Už jsem starší a vím, že jsme žili...
Autor milancholik, 22.04.2009
Přečteno 240x
Tipy 13
Poslední tipující: Kubino 2, mamina, Zpátky, WAYWARD, Mbonita, ziriant, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

další, kterou psal sám život, st!

22.04.2009 13:15:00 | Kubino 2

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí