Koloběh života

Koloběh života

Anotace: Stále dokola se točí života kola...

Sbírka: Co?

Koloběh života



Jaro

Každý rok přichází znova,
zima je opuštěná vdova,
květinky tancují radostné reje,
a tak znovuzrození zas v život spěje.

Umírá smrt,
život se usmívá,
skrz zimu se prodírá
na svět se podívat,
znova tancovat,
znova se radovat.

Léto

Léto - smích,
létáme v oblacích,
dozrává cosi,
zpívají k tomu kosi.


Podzim

Podzim poklady odevzdává,
kterým dozrál čas,
a pomalu chystá se na poslední cestu
k budoucímu místu.

Zima

Zima opřede nás pavučinou
zakletých snů,
spočítá korálky dnů
marnosti i lásky,
spočte všechny z hlouposti
či radosti vrásky,
zrcadlem ledovým ukáže všechno
a otevře bránu v nebe či peklo.

Jaro

Jaro - posel dobré zprávy
přichází bez únavy,
přichází
zas a znovu,
přináší novou naději,
o kterou boj svádějí
dobro se zlem.
Autor Lady L, 22.04.2009
Přečteno 354x
Tipy 10
Poslední tipující: NikitaNikaT., Házté, Bíša, kikis, Kubino 2, mamina
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělé dílko, fakt povedené.

24.04.2009 09:37:00 | NikitaNikaT.

opravdu kolběh.Utíká to, utíká...

23.04.2009 15:23:00 | Házté

pardon - koloběh :-)

23.04.2009 15:23:00 | Házté

ta souhra čtyř dob je dokonalá...Hezky jsi ji zobrazila!

22.04.2009 19:09:00 | kikis

věčné téma čtvero ročních dob, vždy rád shlédnu nové podání a tvoje se mi velmi líbilo!

22.04.2009 13:01:00 | Kubino 2

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí