Cesta z Říma

Cesta z Říma

Anotace: ....

Lvi v cirku,
Mekka gladiátorů
se kolosálně dáví
davy poutníků.

Patníkům odzvonily
kříže s těly.
Krvavé hřeby rozezněly
struny zbičovaných zad.
Z plecí visí cáry svobody.

Lvi v cirku,
rouna senátorů
vybělena bezprávím
bitých římských psů.

Palce k hlíně oslepily
oči nebi.
Pod rozervanými svaly
nachový akvadukt zchlad.
V písečně horké tlamě arény.

Meč tvůj
ó synu Pompejí,
probodlé srdce posledního
vtetoval do kůže zemi.

Lvi v cirku
žráti již nechtějí.
Okovy přetnuty
dřevěným mečem volnosti.
Jdi domů!
Jdi, občane Cornelie...


...žhavý dech země,
vyvřelá krev v ulicích.
Pekelný boží hněv...
Cesta domů domů nevede.

Všechny cesty vedou do Říma.
Autor Taog, 25.04.2009
Přečteno 201x
Tipy 16
Poslední tipující: Holis, Mbonita, Churry, Kapka, labuť, Tacca, enigman, Emira, hanele m., Bíša, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tys tam byl? Opravdova. Velkej tip!!

25.04.2009 22:00:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí