Moře není jen zloděj

Moře není jen zloděj

Anotace: 24.4.2009 Německo. vzpomínka z monaka. varování: moře je zloděj. není

Odráží se ve sklech,
zanechává stopy
předposlední nádech
chlapce, jenž se topí,
k nebesům oči klopí.

Spoutaný nitěmi,
jež nelze zpřetrhat.
Maličké dítě mi
řeklo, proč nemám hrát.
Nedá nic, chce jen brát.

Střípky perleťovek
mají být útěchou.
Vždyť zahynul člověk,
bývalí vydechnou.
Smrt ale poslechnou.

Moře není jen zloděj,
já říkám, umí dát.
Vinní kamenem hoděj'
a budou se mi smát.
Ale já ho mám rád.

Mně dalo naději
a touhu k návratu.
Když jiní hanějí,
mám důvod zůstat tu.

A nevracet se raději.
Autor Kristine Clary-Aldringen, 27.04.2009
Přečteno 222x
Tipy 4
Poslední tipující: Holis, enigman, Mbonita
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí