Utrpení

Utrpení

Anotace: těchto pár slov je jen zlomek Bolesti a utrpení které samotná báseň nemůže plně vyjádřit - a Vy pochopit.

Deru se v posteli,
Škrábu se k ránu,
A na mém těle přibývá šrámů.

Bojím se usnout,
Bojím se Vzbudit,
Každičkou noc musí mě svědit.

Rudé a krvavé, škrábance na kůži,
Tohle jest pohled, co ráno mi náleží,
Nemůžu spát, Hrozně se bojím
Jak bude mě bolet, až ráno se vzbudím.

Červené skvrny, co na polštáři leží,
Jakoby stopy té hrůzy, jež pod temnou rouškou zamnou furt běží.
Kdo semnou v pokoji, těžko se vyspí,
Ty zvuky šustivé, ty se mu pomstí.

Je to jak prokletí,
trhat si tělo,
když ostatní sní,
jak mě by se chtělo.

Ale já nechci, nechci se trápit
Co můžu dělat, nemám co ztratit.
Přemýšlím o světě ,kde není bolesti,
Kde není zlo, a člověk užívá radosti.

Možná to není zde, né na zemi.
Duše však zná cestu, byť není pro všechny.
Autor svištící vítr, 23.10.2005
Přečteno 450x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Děkuji za vaše příspěvky, jsou pro mne moc důležité, je těžké to takhle popsat svým blízkým, proto to říkám mým básním. ( jen dodatek pro kritiku. jsem Petr )

24.10.2005 16:59:00 | svištící vítr

Obávám se, že chápu. Naštěstí u mne ta trýzeň není každou noc... Jsi dobrá!

24.10.2005 15:23:00 | Krtica

Hodně smutná, plná bolesti a přesto se mi líbí. Jakoby mě oslovovala...

24.10.2005 11:10:00 | melebele

Strašně moc smutný, :-"(

23.10.2005 22:25:00 | Lolitka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí