Kyvadlo

Kyvadlo

Stínem přikryté květy proseb,
nerozvité tužby ztrácejí se
v rozevlátém hedvábí,
slova,
jež nevábí

Uvadlé vlčí máky kanou,
tak...nebuď smutný,
smáčenou hranou krev proniká..
a slunce údolí slz
...vysychá

Rázem prosluněná stráň,
protkané rosou nohavice,
v duši černý plášť
a života žádné plíce

Magické kruhy v polích lásky,
vražené v myslích,
času vrásky..

Uhraná mince bez dlaně,
platící nevinně,
když vyšlape si cestu osud,
jenž není znám,
..dosud

...Jen...
Loutka z vlčích máku praví :
že vše se jednou rázem spraví,
že i stín se rozzáří,
slzy zmizí v polštáři.....

--
tak si tiše naslouchám...
...oponu však nad vším mám
staženou a bez úspěchu
že přeplavu tu dlouhou řeku
--

A...
Zpřetrhané pohledy,
ironické nadhledy,
pláč s úsměvem,
a...

Plující makovice v loďce
z kůry,
kotvení z jeřabin,
přilv splín.
Tak si šinouc krajinou,
kde stíny nehynou
a červená je barva lásky
usínání bez otázky

Nad snem, který zanik´
dřív...
než se vůbec stal
živ...

Kyvadlo stanulo nad...
...bez názvu

Kdo ví, co bude dál...

ŽAL!?
Autor padající do neznáma, 29.04.2009
Přečteno 263x
Tipy 15
Poslední tipující: Vlk v rouše, zlomeny srdce, kikis, Bíša, Lenullinka, strašidýlko-střapatý, Květka Š., enigman, Joyo
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

úsměv...

29.04.2009 16:35:00 | enigman

Když čtu tuto básničku, jakoby mě něco uvnitř hřálo a zároveň šimralo. Moc se mi líbí :o)

29.04.2009 16:32:00 | Joyo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí