Cesty

Cesty

Anotace: kam tak cesty vedou....

Cesty

Neznám, kam všechny cesty vedou,
jedna prašná, klikatá …
Po poli, jak had se vine.
Druhá má Sluncem rozpálené kamínky,
vzdálená …
Snad jen šnek nás mine.

Po mechu a travičce,
tou třetí můžeš jít …
Vodu průzračnou a čistou,
jak laňka z tůňky pít.

Na rozcestí je každá z cest,
zlobou neb dobrem nás může vést.
Neznám kam všechny cesty vedou …
Však v pohádkách : láska, štěstí,
a na konci lidské osudy je svedou.

Je na každém z nás jakou cestu zvolí.
Zda první …
neb druhou a jestli ho to bolí.
Jen jedna jediná je křižovatkou z cest,
Tam anděl píše osud z hvězd …
Autor Tanzania, 29.04.2009
Přečteno 284x
Tipy 11
Poslední tipující: fab four, batůžek na motorku, NikitaNikaT., Juraj Hrom, Churry, Indigo, Tacca, Radek.oslov.Šafárik, Joyo
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Závěrečná věta to perfektně uzavřela. ST!

22.05.2009 15:35:00 | NikitaNikaT.

krasně se to četlo,
dost se toho řeklo

29.04.2009 18:21:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí