/Majová /

/Majová /

Anotace: někdo se dnes líbá pod třešní,a někdo vzpomíná není v tom stesk,po dávných časech ani žadná agitka,jen připomenutí,ja dnes stíhám obojí.Hezký den

Když kráčeli
jsme odhodlaně
tak soudruh na naměstí
plameně hovořil
své horké dlaně
srdcem utvořil
a pohostil
říkali jsme za ně
potom jenom poručil
větru,dešti,písní na rtu
svobodu,praci, lásku
rudou masku
na očích pásku
hvězdného odlesku
pochopím....
Kráčí za nadějí
světla v očích bloudí
ztrácejí
pevnou pudu pod nohama
ta co je schována
Žadný rock n roll
ale častuška
ukryty světobol
co zpíval Matuška
Jen práce
žádný vzdor
to je vzor
mozolnaté ruce
jeden hlas:
Pravda Vítězí
když kráčeli
v pruvodu nad hlavou
rudou hvězdu
a na prsou trikoloru
naděje co přichází
k nim zrána
ke štěstí brána
připomíná
srp a kladivo
napis z azbukou
"STRANA RODNAJA"
A on jen v rohu
snil v otrhaném svetru
najít jinou svobodu
vstříc světlu
a na plagatech vedle kina
zrovna na prvního maje
nahle vzešlá hvězda jiná
co vám to připomíná?
je i není hrdina
Když hvězda zhasla
tak jí odhodili
vždyť oni se jinde narodili
všechno pokořili
dnes s rohliky a novinami
co zas stejně lžou
koupí lahev piva
cestou z pracovního úřadu
kde mu řeknou
"Stejně Neberou"
Čí je to vina?
teď je doba jiná
pozdě,ale přece
pochopili
Že když kráčeli
že když jsem kráčel
že když......?!!!
Autor Radek.oslov.Šafárik, 01.05.2009
Přečteno 261x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Mbonita, Tacca, labuť, Juraj Hrom, Květka Š., kikis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tady to tím májem dneska hezky voní:-)

01.05.2009 11:12:00 | kikis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí