Ztracen v oblacích

Ztracen v oblacích

Anotace: Ze sbírky: "Balady našich dnů"

Sbírka: Balady našich dnů

Ztracen v oblacích


Studená páka chladí v rukách,
bouře prýští všude kolem.
Ledové kameny do kabiny tlučou
a pilot porozpráví s bohem.

Srdce bije na poplach
a strach zaplavuje tělo celé.
Myšlenky se oddělují,
a tak míří domů směle.

Tu připravujíc pohoštění
stojí milá u kamen.
A děti hezky zvesela
pokřikují za domem.

Písničku si milá brouká,
děti volá ke stolu.
Též svého chotě k jídlu láká.
„Ale, drahý,
proč máš ruce plné mozolů?“

Myšlenkami rázem,
ve svém těle zpět.
A tělo stále v letounu,
kterému se ztratil celý svět.

Teď nebe stalo se peklem
horším, než ve všech pohádkách,
a tak život v těle vzteklém,
visí už jen na drátkách.

Teď nebe je mu peklem,
a tak letí dále, neví kam.
mysle na svou ženu, naději ztrácí,
kde je sever? Možná tam.

Možná tam a možná jinde.
Letí bouří, která nekončí
a čeká na smrt,
až s ním valčík zatančí.
Autor Miro Sparkus, 01.05.2009
Přečteno 502x
Tipy 1
Poslední tipující: Aliklat
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí