Návrh

Návrh

Anotace: tak jsem váhal..poslat-neposlat...ona to vlastně není báseň...

Dvacáté století
rozmach civilizace.
Nic špatného na tom.
Vědec, fyzik, chemik
ovládají atom,
železo i křemík,
techniku a vědu,
taky přírodu.

Jednadvacáté století
za umělé slunce dík.
Lidstvo zkrotí čas,
vstříc hvězdám poletí.
A co na to genetik?
Člověk bude nový, lepší...
Lepší ?

Kam se to ženem?
Kde že to zůstaly
ideály odložené?
Kde jsi, Mirku Dušíne?
Mediálně ztrácíš se mi,
chybíš mi i globálně.

Co sami ještě neumíme,
učit nemůžem své děti.
Honem zpátky do lavic.
A do historie vložíme
dvacáté a půlté století...
Autor tichy.drak, 24.10.2005
Přečteno 285x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Aktuální zamyšlení!

25.10.2005 11:04:00 | Krtica

Je pravda,cos tu psal,jěště,že jsi to sem dal.

24.10.2005 16:34:00 | takova

Mírek Dušín prý... zaslechl jsem kdys...
Umřel na AIDS a nebo syfilis

No a nám asi nezbude nic jiného, než v tom světě nějak žít.

24.10.2005 13:37:00 | JardaCH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí