Bylo mi řečeno

Bylo mi řečeno

Anotace: jak že to vlastně je

Bylo mi řečeno,
jak že tomu je:
Jsou to doteky syté mysli,
co rozechvívají předivo snů.

Opary blaha se rozpouští
a odkrývají se rány času,
jež zapustily svůj trn do
dřeně duše.

Opouští nás průvodce, protože
my sami od něho odcházíme,
s důvěrou ve svou vlastní dokonalost.

Přikrýváme se, do vlastních lží,
které dělají nesmysl snesitelnější,
zoufale chceme nevidět, to, kým jsme
nechceme vědět, proč jdeme, zakrýváme,
smějeme se spojení jednoty ducha
s tělem ve snaze popřít tak čirou věc.

Neodmítejme podstatu sami sebe,
protože ostatní tak činí už věčnost,
aby ubili vnitřní hlasy. Slyšte, co sami
na sebe v nitru křičíte, protože nakonec
jenom ta část, co ve vás křičí má zájem
o vaše Já.

Pocity vedou každého z nás tam,
kde se kromě těla uzdraví i mysl,
která sama je všeho hlavní příčinou.
Odpovědi se nenalézají venku,
tak jako drahokamy na poli,
ale čekají až se otočíme a zjistíme,
že se k nim stavíme celý život zády.

Lhostejnost k nám samotným nás zničí.
Pozdě pak bude litovat mrtvé schránky,
která coby nádoba našich Já posloužila
na cestě, kterou jsme nikam nedošli.
Autor Demedalex, 03.05.2009
Přečteno 284x
Tipy 17
Poslední tipující: Koskenkorva, Maro Deives, Bíša, Mbonita, hanele m., labuť, Psavec, ziriant
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí