Ikaros

Ikaros

Ikaros

Čekání, věc nelehká.
Až se dočkáš, marnost svou poznáš.
Hlas houslí k nebesům se pne
jak Ikarus,
a slunce žhne.
Křídla se roztáhnou
v divoké touze
a vosk se rozteče.
Peříčka bělavá se rozpadnou.
Padá Ikaros,
padá v temné moře.
Nepoznal sám sebe
a zbylo tu otcovi jen hoře.
Byl tak hladový,
kdopak mu odpoví?
Sladká nicota
nikomu nebrání
prodrat se z neznáma.
Jak těžké je vstát a jít
a zas naplno žít.
Švitoří ptáčkové
bolestná setkání.
Básník spí,
kdopak ho probudí?
Vítr ševelí v korunách stromoví,
nikdo mu nepoví,
že už se nevzbudí.
Jen socha tu zůstala
a otázka, co se na nic neptala.
Hudba dozněla
a všichni sní.
Autor Lady L, 03.05.2009
Přečteno 375x
Tipy 10
Poslední tipující: zlomeny srdce, Aliklat, Bíša, atty, enigman, floreciente, kikis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavá atmosféra, prtkána otázkami, těmi i co mě někdy napadají...

03.05.2009 13:40:00 | kikis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí