Na záchodě v prezidentským apartmá

Na záchodě v prezidentským apartmá

Anotace: ... nešetřím slova :-D

Věděli jen sporadicky
o tom co lidem vlastně
chybí
nebo si prostě nedokázali
přiznat
že svoboda má svý
vlastní jméno
že je jaksi
Bohem
sama v sobě
možná právě z hnusné lhostejnosti
až chladnokrevné
nebo naivní nevědomosti
lidem vzali i to poslední
na co tady v tom bordelu
měli nárok
a lodě se v záhybu horkých nocí
krásně potápěly
do ticha
a dívky co dřív souložily za peníze
dnes nemají s kryplkárou
nárok ani na plnej důchod
a nemůžou si pořádně ani zajít
pro rohlíky
a tak i mraky občas vypadají
jako Brežněv a jeho šílený obočí
a všechno se pořád točí
kolem jedný mince
která zítra už nemusí platit
ale slova ta jsou tady slepá
kór když jejich cvičený psy
tady krměj buřtama
aby všem pořádně zacpaly
hubu
Takže jak je to vlastně tady s náma
se mnou s tamtou paní a její lídltaškou
s pánem co se moc potí a moc předbíhá
a taky se všema těma rachitickejma
mozkama národních hrdinů
naší stověžatý pramáti

Naprosto krásně

Vždyť kdo z nás už neseděl
na hajzlu že

Jen ti nahoře mají k tomu
ještě pozlacený prkýnko
výhled na Prahu
a místo papíru

tisícovky
Autor Jasmin de Paris, 03.05.2009
Přečteno 284x
Tipy 15
Poslední tipující: Skywalker, Zpátky, Stoneman, Lacosta1, jedam, TAORA3, enigman, vapiti, Kubino 2, kikis, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To zní jako dost rozhořčený protestsong...:) Jj,každá doba má svý...A za tohle: "a lodě se v záhybu horkých nocí
krásně potápěly..." zasílám ST,líbí se mi,tahle horkonoční záležitost:) -S-

07.05.2009 12:17:00 | Skywalker

kočko, ten konec ti ujel - pro tvůj talent dosti nedůstojně... a místo papíru

tisícovky

teď nevím kterým hanlivým slovem to označit.. tak zůstanu u odporného klišé...

05.05.2009 11:31:00 | Enkida

... hezky vypsané .. čtivé, živé ... pravdivé ...

03.05.2009 23:01:00 | vapiti

Já nevím...

03.05.2009 21:08:00 | miela

Prej kdo šetří má za tři, ty si nešetřila slovy, tak jen dvojitý tip:-D

03.05.2009 20:09:00 | kikis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí