Přetnu si žíly

Přetnu si žíly

Anotace: Jenom ty pomyslné

Přetnu si žíly skalpelem,
ať konečně se v klidu vyspím,
Udělaj mi křížek nad čelem,
tak v tomto jsem si selkem jistým.

Krev jako víno vyteče
a zaschne na strup na jekoru*
bude to stejné, člověče,
u mě i tebe - není sporu.

Přetnu si žíly pro lidi
v nichž místo srdce kostka ledu.
ti nikdy nic neuvidí,
neboť maj pohled bez rozhledu.

A jak se dívaj zbaběle,
možná:"Co dělá?", hloupě řeknou.
Pro ně mám ostří na těle
a zbývá mi jet s nožem seknout.

Je to jak hučet do vrby,
i stejně hloupé jako věčné.
Řezem jsem skončil s pablby,
a začínám žít pro srdečné.

*jekor=druh koberce
Autor Antiseifert, 24.10.2005
Přečteno 304x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ani kvůli blbům, nestojí za to brát si život!

25.10.2005 12:32:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí