Osud náš visí na vlásku!

Osud náš visí na vlásku!

Anotace: Malá úvaha o životě...

Osud náš visí na vlásku,
a já si kladu otázku,
jsme-li jak párek bělásků,
stvořeni pro let, pro Lásku,

či máme se rozloučiti,
sami svůj balvan valiti,
jako Sysifos v podsvětí,
květinka prostá okvětí?

Hovnivál má svou kuličku,
my zas svých pochyb uličku
a všichni motáme se tu
v předivu nesplněných snů...

Je moudré víc se netrápit,
jak život přijde, tak ho žít,
neulpívat a nehonit
se za tím, co si přejem mít!

Fortůna není lovná zvěř,
spíš k tomu sama přijde, věř,
kdo s nadhledem zná věci brát,
s úsměvem trable řeší rád...
Autor Kozoroh 1, 04.05.2009
Přečteno 353x
Tipy 6
Poslední tipující: malá a šikovná, Bíša, ota.pé, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kéž bych ji opravdu i trochu měl..;o(

08.05.2009 17:52:00 | Kozoroh 1

Závěr se mi moc líbí, dýchla z něho moudrost...

04.05.2009 19:03:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí