Ukrajina

Ukrajina

Anotace: ,,

Vraťte mi Ukrajinu
vždyť byla naše
i těch šest k domu schodů
tam vedle Užgorodu

Vraťte mi v lesích zimu
dálavy
a řeku co mě splaví
do léta
do vůně podhoubí
kůry a mechu
tam beze spěchu
čas létá
sem a tam

Tam dobře znám
ty tvary závějí
do března
jak skály neměnný
a z ozvěny
jak z arény
zvuky zvěře
tam nocí usneš na důvěře
beze strachu

Vraťte mi
co zcizeno mi bylo
lapkou zlato ryzí
ta země má
se stala zemí cizí
jak brázdy družstva polí
a to mně bolí....
Autor zenge, 05.05.2009
Přečteno 243x
Tipy 4
Poslední tipující: ziriant
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

***

05.05.2009 22:14:00 | rybí prdy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí