Tupý dav

Tupý dav

Anotace: Život je změna - ta však tisíce má podob...

S aktovkou v podpaží
vystoupil z limuzíny
nutno se zasnažit
než přijde někdo jiný

místo slov moudrých z úst
jen vzduch a prázdný zvuk
však dlouhý krve půst
přilákal davů shluk

lidé tleskají a křičí
hrozí rukou pádnou
jak jdou vše kolem ničí
to vskutku hravě zvládnou

s pěstí nad hlavou zaťatou
vzývají svého vůdce
že zadnici mají nahatou
tak označili škůdce

rozdupejte ho v prachu
řekl zasvěcenec
nastala doba krachů
a z trnů pletou věnec

povedlo se – tleská
všem pán z limuzíny
vzpoura byla hezká
je bez pocitu viny

a rukou čistou on udělal to chytře
nasytí ho zcela naše malá země
než s ním zas někdo další „vytře“
těm tupcům vládnout bude skvěle!
Autor Adam Piston, 05.05.2009
Přečteno 299x
Tipy 3
Poslední tipující: MalaIzis, labuť, René Vulkán
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-) díky - baví mě být člověkem i probouzet myšlenky...

05.05.2009 20:40:00 | Adam Piston

Člověče, přinutil jsi mě k přemýšlení. Budu se muset vrátit k básni znovu.

05.05.2009 15:50:00 | René Vulkán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí