Francie

Francie

Anotace: Cestovat ve snech je bezpečné...

Sbírka: Vzpomeň, i když mrak je na nebi, Slunce za ním svítí.

Francie


Na křídlech Fantazie
odlétám do Francie
podívat se na Seinu,
zavolat Edit Piaf na scénu
a jejím hlasem unášet se nechat,
není přec kam spěchat.
Zámek na Loáře neuteče,
tam malíř hladov se už vleče,
snaží se prodat zítřejší milion,
kterého už nedočká se ON.
Mona Líza směje se tajemně,
nebo že by to činila záměrně?
Baví ji staletí provokovat.
Johanka křičí z hranice,
proč nesázela jsem radši vinice,
ale kdo by za mě vzal ten džob,
teď jsem svatá a mám dokonce i svůj hrob.
Kohout kokrhá, ten dareba,
připomíná železnou dámu, nezbeda,
dneska je celá ozářená,
dokonce i výtahem obdařená,
jede se sním až do nebe,
brrr, tady ale zebe.
Šup do nějaké kavárničky
podívat se na blůzičky
krásných Francouzek
co maj roztomilé ne jen rtíky.
No dneska to balím,
do postele se svalím
a nechám si zdát o sladké…
Autor Lady L, 06.05.2009
Přečteno 346x
Tipy 13
Poslední tipující: Zdenek, Bíša, destovecka, Markéta Hl., labuť, 6thSun, zlomeny srdce, Psavec, Házté
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST! Za obsah i myšlenku,Francii mohu jen doporučit,hlavně Paříž,je nádherná a spoustu námětů jsem si přivezl od ní.

06.05.2009 19:34:00 | Zdenek

sladká Francie

06.05.2009 11:54:00 | Markéta Hl.

krásne sny :)

06.05.2009 00:52:00 | zlomeny srdce

Naleju si francouzký koňak na dobrou noc.

06.05.2009 00:52:00 | Psavec

ach , ta sladká Francie...ST !

06.05.2009 00:22:00 | Házté

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí