Peříčko beznaděje

Peříčko beznaděje

Anotace: ...

Peříčko beznaděje

Stýská se po kráse
stýská se po naději
topí se v krvi
peříčko beznadějí

Řekla jsem vem tělo své
ty moje všechno ztracené,
řekla jsem jdeme
dlužím ti vysvětlení.
Zavři oči povedu tě
a ona šla
tak slepě a nepohnutě
až strach náš objímal
a smrt určovala směr
v blízkosti těch dvou mladých těl

A dlaně se chvěje
to strachem kde je
ono peříčko beznaděje

Tolik vět a tak málo slov
a všecko tak strohé
to svíčce vzali knot
to tma je jako v hrobě

Peříčko bílé
dál se v krvi topí
tou cestou necestou
a smrt nás vyhlíží
mě s mou nevěstou

Na kraji všech cest
se v krví topí a zalyká
svou vlastní beznaděj
po nocích polyká
Autor Liwinka, 25.10.2005
Přečteno 308x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Omlouvám se, název Zmíráčci patří k celé sbírce ne k této básni...Nějak jsem to popletla. Báseň se jmenuje Peříčko beznaděje! Iva

26.10.2005 12:25:00 | Liwinka

Krásná , chmurná, beznadějná...Jen ten nadpis mi nějak nesedí.

26.10.2005 10:00:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí