Kupčík

Kupčík

Anotace: cestopisná

Pradávné stezky krev třísní mi lýtka,
omytá řekou slz z Tibetských hor.
Jsem v Říši Středu, s kupeckou mošnou.

Zrozena z lůna dynastie Čang,
objímáš nohy vysokého cizince.
Hornatá pevnino dýchající v hedvábí,
moruše v duté holi z mysli ti kradu,
nenechám na tobě suché
jediné tajemství.

Ležíš na poduškách, klenuté boky,
s přimhouřenýma očima kočičího Orientu.
Pod nimi bují ostré drápy života.

Břišní tanec písečné bouře,
vlasy mi stínem Žluté řeky zavane.
Miluješ mne až do smrti...

-------

Hadrové panenky, dřevěné meče, vesnice,
znásilnily tisíce malých stop
velikých válečníků.
Snad jen písek z rozemletých hor.

Jsem v Říši Středu,
zeď tu obtáčí ústřední sloup lidského bytí,
já, kupčík s hedvábím a porcelánem
přelezl ji za svítání.
Autor Taog, 07.05.2009
Přečteno 235x
Tipy 13
Poslední tipující: Tacca, hanele m., Psavec, Dota Slunská, enigman, labuť, ziriant
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dnes jsem nemela moc silu cist, ale nelituju, tahle je proste vytecna.

07.05.2009 21:15:00 | Dota Slunská

Tak to je lahůdka!!!

07.05.2009 18:36:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí