Sonet pro mámu

Sonet pro mámu

Anotace: není to úplně sonet, ale na názvu se dá ještě pracovat..

Proč zapomíná básník básnit,

když je mu nejhůř ?

Proč se mu mysl kalí

zlověstnými myšlenkami ?



Proč nechá se ze svého světa tak snadno vyvést ?

Proč nebrání svou domovinu,

svůj malý hrad v Karpatech ?



Proč každý,

kdo slůvkem zavadí o jeho ctnost,

se vzhůru dere ?

Proč její hlas mi v hlavě tak nelibě a hloupě zní ?



Proč uražená ješitnost

vždy bez rozmyslu

napadá ty nevinné ?



Proč spor vedou dobří přátelé

a lidé sobě ještě bližší ?

Proč hádkami si ničíme

náš, tak krátký život ?
Autor Paulette, 07.05.2009
Přečteno 276x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí