Kterak se pere láska s přátelstvím

Kterak se pere láska s přátelstvím

Anotace: ...a to ještě k tomu teoreticky. (je to náhradní báseň, ta původní se prostě smazala.) Pro jednu slečnu, ve které se teď vůbec nevyznám a mrzí mě to... asi je to zbytečné, ale potřebovala jsem se vypsat. Ano, dvě a jeden třetí.

Zase jedna báseň pryč,
fuč.
Doprčic!
---
...
Tak za co to stojí?
Vždyť o nic nejde.
Tak co je To?
Přátelství spojuje každého z nás
tří.

A přece je každé jiné,
ať chceš nebo ne.
Tak mluv upřímně.
Lžeš?
Chceš
lhát sobě i všem?
Nebo je pravda,
co mi říkáš?
Nevidím do Tebe,
do Tvého srdce, víš?
Vidím jen Tvůj rozum,
jediné co Světu odhalíš.

Mám Ti věřit?

Kam jsi se ukryla?
Za zeď mlčení?
Proč ses tak vzdálila?
V kraj přesvědčení?

A třetí vůbec netuší,
však je v tom nevinně,
Svině.
Jak bodá do nás dvou,
těma svýma očima,
které řeknou,
co nechtějí.
a co nemají,
a co není pravda.

Promiň,
jen nechci aby to takhle bylo,
aby naše přátelství kvůli třetímu zahynulo.
Má drahá, chcete-li
kvůli třetímu příteli.
Přečteno 419x
Tipy 13
Poslední tipující: Giuseppe_Lumík, strašidýlko-střapatý, PPetrushka, Kristýnka15, Hejky, přema
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tumáš supertip, ale je to jen kvůli tý aktuální situaci, víš co...

01.06.2011 00:40:00 | Giuseppe_Lumík

dost složité, ale zajímavé a krásná báseň..pravdivá

31.08.2009 21:10:00 | PPetrushka

...mám neskutečnej pocit..že to má souvislost se mnou..mýlím se?..

16.05.2009 18:10:00 | Hejky

Krásný úvod! ;-) A vůbec celá básnička je krásná. A nevěš hlavu, věš radši prádlo...
Anička a já

10.05.2009 21:57:00 | okousaná od světlušek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí