Presumpce

Presumpce

Anotace: tak mne napadá, že jeden "zajímavý" zákon může otevřít dveře zákonům ještě zajímavějším...

Tak nám nový zákon platí
milý občane,
co ti výši konta zkrátí
-ať chceš nebo ne.
Vyplodili moudrost ryzí,
aby mohli brát.
Poplatky za televizi
těm, co chtějí prát.

Zákon tento v plné kráse
budiž návodem
politikům, kterak má se
vrtět národem.
Chybí jen ustanovení,
aby každý z nás
denně hltal vysílání,
poslouchal rozhlas.

Chtěl bych býti prodavačkou
veřejnoprávní.
Prodávat by bylo hračkou
semeno travní
Nakupovat ať se hrnou
pití a jídlo.
Z poplatků mám kapsu plnou
a dobré bydlo.

A co příště? Můžeš přebrat
snadno konce si:
Zaplať - chceš-li oknem větrat -
dveřní koncesi.
Autor Enšpígl, 25.10.2005
Přečteno 309x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí