Dopis od múzy

Dopis od múzy

Anotace: ...tak už jsem přišel na to proč se mi nedaří.

Bylo to takhle jednou k ránu,
kdy k odpočinku společensky unaven,
a s náladou veselou do postele se hroutil,
uprostřed peřin objevil se dopis, a v něm:

„ Snad naposledy včera jsem tě spatřila,
v očích jiskru, na papíru několik vět,
věděla jsem, že naposledy to bylo,
a tak snažila se sebevíce…“

„ Se sklenkou v ruce u krbu si seděl,
v mysli létaly ti nápady, jak jarní květy,
kdy ve vánku se od třešně odpoutávají,
v očích jiskru a rozum skomíral…“

„ Snad naposledy včera jsem tě políbila,
na tvář, která vínem byla rozpálená,
kdy v polibcích a ve snech si se miloval,
já vedle tebe a potichu jsem plakala…“

„ Při vzpomínce na dny minulé,
kdy naše křídla byli andělé,
a cesty vedly pouze do Říma,
a já v náruč tě objala…“

„ I přes to vše, krásné to vzpomínky,
musím ti poslední polibek dát,
rozloučit se jen papírem,
a navždy už tě nespatřit…“

„ A tak dávám ti sbohem,
nebudu zde a teď plakat,
protože vím, že báseň pro mě napíšeš,
a já už v dálce budu spát…“

Nevěřícně kroutím hlavou,
svět zdá se mi trojitý,
nevěřím slovům na papíru,
usínám s blaženým úsměvem na rtech.
Autor Láďa, 09.05.2009
Přečteno 274x
Tipy 12
Poslední tipující: Kars, labuť, Churry, v.hercik, Zasr. romantik, Bíša, ziriant, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle básnička ti jistě přinese úspěch a netruchli, jseš mladej, nadějnej a perspentivní, jistě ta pravá to v tobě objeví :-)

11.05.2009 10:02:00 | Kars

Zkus tu múzu trochu zmačknout,
a podoj ji potají,
ať se v loži nechá načnout,
a usíná s nadějí.

09.05.2009 23:52:00 | Zasr. romantik

ta slova v sen se promění
a něco přijde z nadějí
když trapení
křidla strácejí

09.05.2009 18:20:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí