Tragédie Cháronova

Tragédie Cháronova

Anotace: Při troše dobré vůle by to mohlo patřit sem. Teorie o tom, proč Cháron dělá, to co dělá (nebo dělal).

Ztratil Cháron šťastnou minci
v jednom řeckém nevěstinci.
Klesla jeho naděje.
Kam se jenom poděje?

Na řece se loďka houpá,
na slovo je k němu skoupá:
Když chceš hýřit, tak si hyř,
já nad tebou dělám kříž.

Cháron sedí a naříká,
nikdo nechce převozníka.
Nemůže jíst ani spát,
nepomýšlí na návrat.

Smutně bloumal celou zemí,
nejed', nepil, byl jak němý.
Tak ho jeho prokletí
přivedlo do podsvětí.

Našel si tam dobrou práci,
ze svých mincí dluhy splácí.
Až je všechny zaplatí,
potichu se vytratí.
Autor divoska_jaja, 12.05.2009
Přečteno 317x
Tipy 8
Poslední tipující: Špáďa, 5thelement, zvířenka, labuť, Házté, Markéta Hl.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvoje nejlepší (co já čet) dílo má tak slabou odezvu...

05.05.2011 22:04:00 | Corsica

Nápad je dobrý..:)

19.05.2009 00:31:00 | 5thelement

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí