O mně

O mně

Anotace: Určené pro jednu dívku, o které jsem si myslel, že mi odpoví na básničky, které jí pořád píšu. Odpovědět mi nechce, kamarádit taky ne. Mrzí mě to, je to však její rozhodnutí. Rozhodnutí, které nechápu a asi nepochopím.

Sbírka: Koho nejvíc milujem?

Je čas, abych ti řekl něco o mně,
člověku, který se podceňuje,
člověku, který bloudí ve tmě,
o tom, který život nemiluje.
Jsem člověk, co se se životem zahazuje,
válku světu vyhlašuje,
nenávidím celý svět,
hlavně sebe. To snad ne?
Člověk který chce být sám,
lásku v zámcích vzdušných hledá,
JSEM TU JENOM KVŮLI VÁM,
ale nikdo pro mě pochopení nemá.
Jsem člověk, který střední školu zase zhatí,
můj život má poněkud zvláštní směr,
zase jednou všechno ztratím,
i když znám zbraň, co může zničit svět.
Miluji jen málo lidí,
ty jsi broučku mezi nimi.
I když za co mi ty vlastně stojíš,
když ani na báseň mi neodpovíš?
Můj život je o blbých kruzích,
kruzích ze kterých není úniku.
Nepomůže nikdo, než ti druzí,
od hrozného k dobrému zániku.
Ať kruci zanikne ten strašný žal,
cožpak nemůžu jít v životě dál?
Proč se ve mě neprobudí Virteal?
Pak je tu problém, o kterém víš a
narozdíl ode mě, ty klidně spíš.
Je vůbec možné, že po něčem ještě sníš?
Odpověz prosím, aspoň jednu řádku,
malinkým krůčkem mi vyjádříš lásku.
Proč musím o přátelství vést boj krvelačný?
Bolí mě srdce, neumí být soběstačný.
Vždyť já tě chci jen lépe znát,
jen proto se musím o tebe rvát?
Jen jednu šanci andílku bez křídel,
holku jako ty jsem v životě neviděl a
kdybych věděl, že odpovíš kladně,
do tvých nádherných očí, bych se to říct nestyděl.
Autor Virteal, 12.05.2009
Přečteno 428x
Tipy 1
Poslední tipující: Lucerna
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Asi vím, jak to je...čekla jsem dlouho na odpověď, chtěla jsem se s tím smířit, bylo to těžké, jediné co mi scházelo byla reakce a bylo mi fuk, jestli bude kladná, nebo ne. Prostě jsem jen čekala, že mi to mé trápení někdo sekne. Asi po dvou letech to přišlo, strašně se mi ulevilo. Možná bys to měl vzdát, možná ne....Neznám ji. Snad bude líp. A jej to sem se rozepsala, doufám, že nevadí..:)
Z básnického hlediska, nic extra, ale ze srdce.

12.05.2009 13:00:00 | kikis

Smutné a krásné. Mám výhrady, ale asi nemá smysl sem ti je psát.

12.05.2009 12:37:00 | TheTruffle

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí