Černá dáma

Černá dáma

Anotace: menší pokus

Sbírka: 2009 Bláznivý snílek

Mládence opiješ,
svedeš a zabiješ!
Hřích je ti do pekla brána,
a ty naše černá dáma.

Dukáty ti dlaň hřejí,
bardi svou píseň pějí.
Píseň plnou hořkosti,
jež tě bláhových snů rychle oprostí.

Z kalichu vína popiješ,
pro trochu zlatého štěstí klidně i zabiješ!
Však druhý den černý šat ozdobí tvou krásu,
marně hledáš, marně hledáš vytouženou spásu.

Tvá krása vábí mužské na trochu toho štěstí,
vedeš je houštím, lesem, ať cestu ti klestí.
Znova se za svitu měsíce břit nad pánem třpytí,
přec, že se ti líbil, není zbytí.
Autor Satha, 12.05.2009
Přečteno 357x
Tipy 2
Poslední tipující: WAYWARD, Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...vítej na Literu :-)

14.05.2009 14:54:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí