Líbezná jak květnové poledne

Líbezná jak květnové poledne

Anotace: co chcete, je pořád máj, ne?

Nikdo mě nikdy nevaroval,
že láska svírá hrdlo
pokud se nyní tetelím v bludném kruhu pochybností
pak je to jen k vůli NÍ

Před týdnem by to neřekla
před měsícem by to neřekla
včera to řekla...

Netuší, že budu vždy stát při ní
ať už se jí to líbí anebo ano
láska je nactiutrhačná sama o sobě, myslím
je tohle důvod proč žijeme?

Nikdy jsem nemiloval vzduch, který jsem dýchal
neboť jsem si jeho hodnotu neuvědomoval
a stejně tak je to s tou plavovlasou mrškou
jejíž jemná přirozenost
mě nutí k zamyšlení
jestli mi nebuší srdce třeba jen z přemíry kofeinu
nebo tak

ta holubička se usmívá
tak jako se usmívá nachový rozbřesk nad mořem
je v ní všecka něžnost světa
v těch očích
v planoucích očích
Dívka líbezná jako květnové poledne - řekne se

Ona nemusí říkat, že je moudrá
v těch očích to je též - čtu to
říkají víc než všechny Platónovy svitky
ach, panenko Marie, matko boží
pověz, na čí straně je láska a komu na ní tak záleží?

ani o dvacet piv později
nevykutám pravdu
z téhle škarpy ''U Zlaté břízy''
plné samoúčelných lží

sedím tu už několik let
a vlastně nevím, proč jsem chtěl vždycky všechno a hned
když vydržet
znamenalo smět...
...smět uvidět.
Autor Cigaretový král, 13.05.2009
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí