Pomíjivost

Pomíjivost

Anotace: Ze sbírky: "Balady našich dnů" (Jedná se o poslední báseň z této sbírky. Není to úplně klasická balada, spíše jsem tuto báseň pojal jako symboliku k ukončení celé sbírky)

Sbírka: Balady našich dnů

Pomíjivost


60
59
58
57
56
55

Další ráno v úspěšném životě,
políbit ženu na ústa
urovnat kravatu u krku
a směle vstříc vytoužené práci.

...
45
44
43
42
41
40

Nastartovat motor služebního vozu,
připoutat se pásy pro pocit bezpečí.
Blikajícím světlem upozornit ostatní
na jasný směr další jízdy.

...
30
29
28
27
26
25

Sešlápnout pedál, přeřadit rychlost
a myšlenky pustit do budoucnosti.
V práci to a to, pak dcerce koupit dárek
a pro psa něco k snědku.

...
20
19
18
17
16
15

Také zavolat matce, jak se má,
pochlubit se bratrovi s novinkami.
Večer v klidu zalehnout do peřin
a přijmout odměnu za úspěch.

...
10
9
8
7
6
5

Dojet na křižovatku, přibrzdit,
bezpečně se rozhlédnout a jet dál.
Z leva opilec nedává přednost
a z čista jasna ohlušující rána.

4
3
2
1

Ta pomíjivost štěstí,
ten nepředvídatelný osud
a ironická smrt,
co nechala žít opilce
0
si zase jednou hodila mincí.
Autor Miro Sparkus, 14.05.2009
Přečteno 523x
Tipy 1
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí