Oči

Oči

Anotace: Podívejte se...

Modré, černé a zelené,
jsou jak balonky na poutích.
Dokáží mluvit, ne, že ne,
umí vyjádřit smutek, smích.

Umí probodnout jako dýky,
umí pohladit jako dlaně.
Tak proč se učiti jazyky,
když stačí podívat se na ně?

Na ně a do nich, do hluboka,
do té bezedné studnice.
Věřte, jazyk lidského oka
svede vyjádřit nejvíce.

Nepotřebují žádná slova,
nepotřebují žádných vět.
Vyjádří city, zas a znova,
bez slov popíší celý svět.

Vyjádřit umí víc než ústa,
leč někdy se mi zdají slepé,
někdy je jejich řeč tak pustá...
...Tak prosím, dívejme se lépe!
Autor Zelená okurka, 16.05.2009
Přečteno 258x
Tipy 12
Poslední tipující: Jenda P., Marupiara, crac, Paulín, Terulienka, labuť, Květka Š., Bíša, její alter ego, WAYWARD, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pohlédni do oka,uvidíš duši...

19.05.2009 17:26:00 | Marupiara

Myslim,ze by ta hlboka komunikacia bola krasna,ale dost neprakticka v tme,alebo pouzitim slnecnych okuliarov trochu neprakticka

17.05.2009 10:23:00 | Terulienka

Tak se budeme dívat do očí až se nám celý svět zatočí...

16.05.2009 23:42:00 | Květka Š.

moc pěkné

16.05.2009 21:58:00 | gaginas

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí