Ztracena

Ztracena

Stála jsem tam tak ztracená,
mezi tolika jinými světy,
jak kdyby země byla zvrácená
v srdci utichly kastaněty.

V barvách pohledů zmizená
z dohledu duhových mraků,
stápěná minulost z truchlících vraků
bezejmenných trámů.

Ozvěny písní z přilehlého chrámu
rozechvěné dlaně před popravou,
nevyslyšené prosby z němých úst
ke slovu se nedostanou.

Bijící zvony ze všech koutů
svazují myšlenky v pevném poutu,
slzy zaplavují mrtvé město hvězd,
kam nechám se brzy kočárem svést.

Kočárem ke hvězdám,
zahodit předsudky,
slyšet jen ticho noci,
neslyšet rozsudky.

V nebesích souhvězdí marně
se počítá, když večer za večerem
srdce v srdci počítá,
vzplanuté svíčky večerních lamp,
pod křídly můry ve stínech.

Červené růže mezi klíny,
zatemnělá mysl
trny z viny
a na ústech záplata
z krvoucí číše,
kdy......
Láska v davu nevinně
dýše.

Uprostřed mezi hradbami
s podpisem starých časů,
kamenné oprátky bez nástrah
překvapení

počítám ti vlasy
než zjistím,
že...

Už žádný není
a vše kolem neúprosně
se mění

.................
Autor padající do neznáma, 17.05.2009
Přečteno 272x
Tipy 11
Poslední tipující: Vlk v rouše, 11prdelka, strašidýlko-střapatý, kikis, Lenullinka, STIMPRE
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně napsané...

20.05.2009 15:08:00 | strašidýlko-střapatý

net ještě chytám.. tady poezie znamená mnoho

17.05.2009 20:09:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí