Neměl bys co ztratit

Neměl bys co ztratit

Anotace: ...

Sedni si a mlč.
A možná to přežiješ.
Nechají tě být.

> Hlínou se táhnou rýhy
> křečí sevřené prsty
> se rozdírají do krve
> a ztrácí zbytky nehtů.

Podpálené domy a křik lidí,
tě nemusí trápit, když nic z toho
nepatří tobě.

> Bolest utopená v krvi
> stejně nedostihne smrt,
> život je jen pro vyvolené
> pro ty s meči a psy.

Neprolévej svoji krev,
dokud ji může prolít někdo jiný.
Propuknout v lítostný nářek
tě pak nebude nic stát.

> Odpočinek temnoty skončil
> konečně se mrcha nažere
> a nakrmí ji ti co vždycky
> totiž ti mocní.

Přísahy můžeš zaprodat
a zalézt tak hluboko pod zem
že už Tě nikdo nebude hledat
... a ani by nikdo nechtěl.

> Odstrčené ruce
> které se zmítaly v plamenech
> už se pokojně stáhly
> ví, že pomoc nenajdou.

A nebo.

Můžeš začít žít jako člověk,
může Tě to stát život,
ale když to neuděláš
... neměl bys co ztratit.
Autor Demedalex, 18.05.2009
Přečteno 347x
Tipy 23
Poslední tipující: Koskenkorva, sophia92, Bíša, Sfinx, Maro Deives, labuť, Kubino 2, Mbonita, Kapka, nejsembásník, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Výstižná, moc líbí.

18.05.2009 10:26:00 | Kapka

i naděje je dobrá

18.05.2009 06:59:00 | Radek.oslov.Šafárik

...poslední odstavec je trošku optimistický

18.05.2009 01:16:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí