Démon

Démon

Anotace: o jedné divné myšlence

Temný les teď špitá si
cosi o dívce,
co ve stínu mesíce
se skrývá.

Její kroky v lesní cestě jak
údery kláves piána jsou.
Po ní pár těžkých bot
skvostné tělo nesou.

Dlouhé vlasy noci tmavější,
róba z lístků růží spletena.
"Kam směřují má paní
osudu tvého vřetena?"

Hlasem tišším motýlých křídel,
nesoucím se přes půl lesa,
s dopadem pavoučí sítě
také ona na kolena klesá.

Za démonem se hnala,
svou lásku, svůj život ...
... sama sebe přišlíbila.

Teď poznala to, co dříve poznat měla.
Poznala, komu srdce dala.

V její šíji přisátý,
rudým pláštěm přikrytý,
s nelidskýma očima
on - děsivý stín.

Vždy při ní stál,
usměv jen dal.
Jí život však bral,
když krve jí sál.

Teď před ní stál
ústa plna krve;
podivně se smál ...
... tak, jinak než prve.

Temný les teď špitá si
cosi o dívce,
co v náručí zločince
umírá.
Autor Narrion, 19.05.2009
Přečteno 218x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí