Konec života

Konec života

Anotace: Na náhrobek si vytesal : "Jen pár čísel miloval , své srdce si tu uchoval , né pro smutnící to dav , ale pro těch pár žroucích larv .. "

Je-li láska pravdou ,
pak sem lásku nikdy nepoznal ,
můj život je-li čarou ,
kéž bych ji slzy nemazal ,

A zdali má to všechno cenu ?
Kolik ještě zbývá dnů ?
Než si vinou hlavu setnu
a navždy budu v Hoře snů ..

A zda-li sem tě prosil ,
abys se mnou zůstala ,
teď polož mě tu bez sil ,
kdyť stejně bys mě nechala ,

Tak prosím chyť tu lopatu !
ať už hlíná lítá sem ,
koukej mi jen na patu ,
nechť ještě dnes sem pod drnem ,

Snad jen nevěděl kluk příliš ,
co život vlastně obnáší ,
že láskou není příliv ,
jenž klíč nakonec přináší ,

A tak náš vlastní hrdina ,
to nekonečné děcko ,
zmizela v něm hladina ,
ať naříká si leckdo ,

pravdu si schoval v srdci ,
do něž nikdo neviděl ,
a tak dal si velkou práci ,
aby vydal pár svých děl ,

mohl odejít tak v klidu ,
že zůstali ti pravý zde ,
a poznali nemoci pravdu ,
o té podivné ho náladě ,

Na náhrobek si vytesal :
"Jen pár čísel miloval ,
své srdce si tu uchoval ,
né pro smutnící to dav ,
ale pro těch pár žroucích larv .. "
Autor Polik, 20.05.2009
Přečteno 454x
Tipy 6
Poslední tipující: padající do neznáma, Shnecek, Emira
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná...

21.05.2009 18:06:00 | padající do neznáma

Překrásný, i přeto,že je to nezvykle dlouhý se to přečte jedním dechem,a ten poslední odstaveček!!!!st

20.05.2009 22:11:00 | Shnecek

nádherné, víc než nádherné :) St

20.05.2009 20:39:00 | Emira

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí