Insomnie

Insomnie

Anotace: běžné téma běžnými slovy. velice nečtivé

svítíš mi do očí
sto wattovou žárovkou
divíš se že nemohu usnout

ztratil jsem se ve tmě
toho silného světla
slyšel pláč a skřípění zubů

už podruhé tento týden
zdálo se mi o mé smrti
ačkoliv jsem nespal

přemítám o tom co má být
a o tom co je a nebylo
a o tom, že to je zbytečné

musí existovat třetí cesta
mezi sporem Sein a Sollen
třeba čaj z třezalky

a nebo z rulíku když na to přijde
Beethovenova sonáta v C moll
a v dálce Pálava a Saturn

ztratím se v galaxiích před muzeem
budeš mě hledat marně
a nepomůže ti ani
stowattová žárovky

teď se podívám na strop
snad pochopím spravedlnost
tu Aristotelovu i Marxovu
Slunci je to jedno
stává každý den v pět
a za mnou další probdělá noc
Autor Maro Deives, 20.05.2009
Přečteno 273x
Tipy 17
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Denael, CULIKATÁ, Dullsinea, Psavec, Bíša, hanele m., WAYWARD, Emira, Demedalex, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zvláštní, líbí...*:)

23.09.2010 09:46:00 | PIPSQUEAK

ST, líbí se mi, moc...

15.05.2010 12:04:00 | Klementine

Někdy je těžké dostat se z myšlenek, ve kterých jsme se ztratili, zase zpátky do dne, i když slunce svítí ... ST

26.04.2010 21:08:00 | Denael

Je vidět, že víš o čem píšeš. Zajímavé podání!!!Vskutku smekám!

30.06.2009 19:26:00 | Dullsinea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí