SPRAVEDLNOST

SPRAVEDLNOST

Anotace: ..................

Sbírka: TAK

.....SPRAVEDLNOST......
Stojí tu sama,v širokém břehu,
v obleku cnosti, semknutá v kruhu,
stojí tu před tebou obnažená,
jak divoká řeka těch břehů roztoužená...

Pokaždé jiná,píše nám z dálky,
v kamení říční kreslí svůj svět,
zpěněná voda, modrá krev války,
povstala myšlenka v průčelí vět...

Stojí tu navždy,
v nás rozkročená,
v okamžik pravdy přísná,
upřímná,bez lži, však zaslepená...

Drží své váhy
Damoklův meč,
i tobě záhy,
zasadí seč...

Nač tedy věříme,
snad ne v její milosrdnost???
vždyt každý jí jinak vidíme,
tu naši spravedlnost...
Autor PANGÁSIUS, 21.05.2009
Přečteno 405x
Tipy 23
Poslední tipující: PIPSQUEAK, JED, Romana Šamanka Ladyloba, Quigleika, stravla, Mbonita, BARBYE, Agniezka, Psavec, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je pravda, dost dobrý, líbí...*:)

21.06.2011 20:58:00 | PIPSQUEAK

Ano, tak to je :)

21.05.2009 15:33:00 | BARBYE

Jako každý má svou pravdu má i každý svou spravedlnost, st.

21.05.2009 01:51:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí