Poslední voják

Poslední voják

Anotace: Takový pokus zachytit myšlenkový pochody jednoho osamoceného vojáka

Ach ano,však já jsem tam byl
a viděl jsem tu zkázu a viděl jsem ten děs
Kolikrát o tom místě jsem v dětství snil
a kolikrát v duch se tam nes?

Ach ano i já jsem tam stál a pral se slzou
a co dřív mi připadalo jako ctnost teď se jinak jeví.
Kam se poděli lidé se svou múzou
Proč odpověd nikdo neví?

Kdo tam se mnou kdysi stál
Kdo tu zkázu taky přežil?
Kdo všechno ty duše znal
Kdo jejich životy střežil?

Střežil,hlídal,neuhlídal.
Tisíc hrobů leží u cesty
Každý z nás živých selhal.
Ted jen pláčou mrtvé nevěsty.
Autor Javorinka, 21.05.2009
Přečteno 323x
Tipy 1
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí