Gravitace

Gravitace

Anotace: Nemohu létat, tak alespoň skáču.

Proč bychom si měli lhát?
Vždyť už na základní škole
říkají nám: "Každý pád
musí prostě skončit dole."

Lidé znají bolest, strasti,
bídu, hlad a trápení.
Ale skokem do propasti
nic na světě nezmění.

Každý skočit dolů zvládne,
užít si pár vteřin letu.
Avšak už je méně snadné
dosáhnout pak na kometu.

Spadnout dolů trvá chvíli,
leč dostat se zpátky zas
vyžaduje velkou píli,
odhodlanost, hlavně čas.

Je snažší se nechat nést
než se trápit na žebříku.
A zvolit vždy lehčí z cest,
to je vlastnost smrtelníků.

Nač výmluvy, slova planá,
že trpíme závratí?
Vždyť jen pro ta krásná rána
námaha se vyplatí.

Ráno slunko stoupá výš,
jenom blahem září.
Chce být nebi blíž a blíž,
dotknout se ho tváří.

Tak pane Newtone, Vaše práce
jen zastrašila všechen lid.
Vždyť není žádná gravitace,
není, vážně. Stačí chtít.
Autor Zelená okurka, 22.05.2009
Přečteno 272x
Tipy 12
Poslední tipující: Paulín, padající do neznáma, Terulienka, Bíša, Psavec, Květka Š., 11prdelka, Kapka, Zpátky, Házté, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prepáč,že Ti kazím nádeje,ale myslím,že v tomto ohľade chcieť nestačí,fyzikálne zákony sú asi posledná spravodlivosť na svete,ajtak za chvíľku nájdeme spôsob ako ich podplatiť :D

23.05.2009 22:36:00 | Terulienka

Neruš tady fyzikální zákony.

22.05.2009 21:49:00 | Psavec

teda dám ti boda,i když je to tak strašně lirický,že si du hodit mašli

22.05.2009 17:55:00 | crac

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí